O ključevima

kljucevi-za-vrata Ključ je uređaj koji se koristi kada se želi otključati ili zaključati brava. Tipičan ključ sastoji se od dva dijela: oštrice (ulazi u ključanicu) te kljuna (dio koji korisnik drži kada zaključava ili otključava bravu). Oštrica je uglavnom izrađena specifično, tako da otvara nekoliko ili samo jednu bravu.

Ključevi osiguravaju vrlo jeftinu, iako ne savršenu kontrolu nad ulaskom npr. u vozila ili objekte. U današnjem modernom svijetu ključevi su postali bitan predmet te imaju široku uporabu.

Izrada ključeva

Ključevi su se odlikovali raznim izradama od davnina i bili su ukrašavani oko kljuna (dio koji se drži rukom) u različitim oblicima, te su se razlikovali po težini, obliku i po upotrebi materijala. Ovi ukrasi su se upotrebljavali do kraja 19. st. kada se počinju upotrebljavati složenije brave od jednostavnijih ključeva. Pored upotrebe ključeva koji su bili određeni za upotrebu radi otključavanja i zaključavanja vrata pojavili su se i razvili specijalni ključevi koji su trebali osigurati čuvanje blaga, kasa i raznih trezora.

O bravama

Brava je mehanički ili elektronički uređaj za pričvršćivanje(npr. vrata za zid) koji se oslobađa fizičkim objektom (kao što je ključ, keycard, otisak prsta, RFID kartica, sigurnosni token itd.). Kod brava za vrata razlikujemo brave za unutarnja i brave za vanjska vrata. Obje vrste vrata imaju u pravilu usadne brave, različita je jedino vrsta osiguranja. Razlikujemo jednostavne brave s ključevima u svim mogućim bojama, blokirajuće brave, brave sa zapornim limom, sigurnosne brave i elektroničke brave. Kućna vrata su uglavnom voluminoznija od sobnih vrata. Vrata kupaonice ili WC-a mogu imati umjesto brave pritegu za zatvarnje. Vrata u hotelima i bolnicama kao i zvučno-izolacijska vrata imaju posebne vrste brava.

Vrste ključeva i brava

[easymedia-gallery med=”237″ filter=”1″]

[easymedia-gallery med=”366″ filter=”1″]

Popis

Zaštićeni profili:

 • Abloy
 • Bks
 • Dom
 • Cisa
 • Gege
 • Kaba
 • Keso
 • Titan – sve vrste

Obični profili:

 • sve gore navedene marke
 • Titan – sve vrste
 • Cisa
 • Agb

Imamo ključeve za sve navedene brave.

Kaba experT

Kaba experT cilindar je modularne konstrukcije sa tehnologijom prekretnog ključa. Četiti reda zatika postavljena su radijalno i nisu podložni međusobnim ograničenjima varijacija. Kaba experT cilindar može biti izrađen prema slijedećim sigurnosnim stupnjevima: DIN 18254 Kl. 3b, VdS Kl. B, Europski standard EN 1303 Kl. 5

– vrhunski cilindar patentiranog profila, raznih dimenzija (prema vratima)
– vlasnička kartica
– izrada sustava zaključavanja

Titan TL

TITAN TL sistem zaključavanja projektiran je na temelju trademarka/žiga za korisnike koji žele prednosti kontrole pristupa, a istovremeno su racionalni kod investicija. Bez obzira na to radi li se o novogradnji ili renoviranju Vaš objekt zaslužuje maksimalnu zaštitu. Upotrebom samo 1 ključa zaboravite ogroman snop ključeva. Bez obzira radi li se o ulaznim vratima kuće, stana, podruma, brave prozora, poštanskog sandučića ili garaže sve to možete imati pod kontrolom uz samo 1 ključ!

Uz TITAN TL dobit ćete sistem koji uz dugotrajnu uporabu pruža i dugotrajnu zaštitu od neovlaštenog kopiranja ključeva. Jednostavno uz TITAN TL dobivate jedinstvenu kvalitetu u tom cjenovnom rangu.

DOM ix DAS

DOM ix DAS  ključ možete koristiti kako god Vama to odgovara. Uz ovaj 1 ključ zaboravite ogroman snop ključeva. Bez obzira na to radi li se o ulaznim vratima kuće, stana, podruma, poštanskog sandučića ili garaže sve to možete imati pod kontrolom uz samo 1 ključ.

Prednosti:

 • Visoka razina sigurnosti
  Provaliti cilindar je praktički nemoguće zahvaljući autorizacijskoj provjeri koja sadrži 21 element po ključu.
 • Najviša razina tehničke zaštite od kopiranja ključeva
  Specijalna izbočenja i udubljenja na ključu preveniraju neovlaštenu izradu kopija ključeva.
 • Dugotrajna zaštita kroz patent
  Ne postoje neizrađeni ključevi u slobodnoj prodaji pa se ne mogu izrađivati kopije kod neovlaštenih ključarskih radnji.

Kompatibilno s elektroničkim sistemima:
Ovaj mehanički sistem se može kombinirati s elektroničkim DOM sistemima (primjerice s DOM Protectorom).

Modularnost:
Kao opcija moguće je izabrati fleksibilnost u promjeni dimenzije cilindra (primjerice kod mjenjanja vrata ili kod preseljenja u drugi stan pa je potrebana dr. dimenzija cilindra). Time dobivate i dodatnu zaštitu od lomljenja i čupanja cilindra.

BRAVARSKE USLUGE

Otvaranje svih vrsta brava (auto – stan – kuća – sef).
Ugradnja i održavanje (montaža – demontaža – servis): brava, okov, cilindar uložak, hidraulički zatvarač, elektroprihvatnik, poštanski ormarić.
Ugradnja protuprovalne i dodatne mehaničke zaštite, te izmjena šifre zaključavanja (protuprovalna brava)
Izrada svih vrsta ključeva i izrada sistema zaključavanja (više cilindara isti ključ). Izlazak na sudske ovrhe i deložacije, te u suradnji s ostalim tvrtkama održavamo stambene zgrade.